Karak

Karak ya iku sisa sega kang ora dipangan utawi sega kang wis mambu, banjur di umbah karo banyu kanthi resik lan wernané sega bisa puteh. banjur dipépé ana ing ngisor srengéngé kanthi garing. Karak kang garing lan durung di goreng,bisa tahan nganti 3 sasinan.Ing mangsa rendheng , karak paling énak kanggo nyamikan lan diwènèhi parutan klapa kang di campur uyah sak jumput.Semana uga karak bisa dipakakake kéwan pangopenan kaya ta: pitik, dara, bèbèk, banyak lan mentok.