Katana

Katana inggih punika sebatan nagara Jepang kanggé pedhang. Katana dipunpasangaken kaliyan wakizashi, wujudipun mèmper nanging dipundamel langkung cekak, kekalihipun dipunagem déning anggota klas ksatria. Kekalih pusaka ingkang dipunagem sami-sami dipunsebat daish, lan makili kakiyatan sosial lan kinuratan samurai. Katana mliginipun dipunagem kanggé ngethok. Bènten kaliyan kathahing pedhang saking nagara sanèsipun, Katana gadhah cara pangletakan ingkang bènten.

Katana (?)
Sabre-seconde-guerre-mondiale-p1000712.jpg
Wangun katana "modhél 94", ing mangsa Perang Donya II.
Tipe Pedang
Papan asal Jepang
Production history
Diprodhuksi Zaman Muromachi (1392–1573) nganti samenika
Specifications
Blade length Sekitar 60–73 cm (23.6–28.7 inci)
Katana

Pedhang Jepang ingkang asli sawekdal punika sampun langka, sinaosa ingkang paling antik saged dipuntumbas ngagem arta kathah. Katana lan wakizashi modern dipundamel kanthi kedik praktisi ingkang gadhah lisensi kanggé damel.[1]

Pedang JepangBesut

Cathetan sukuBesut

  1. gugling.com(dipuntingali tanggal 9 Oktober 2011)
  2. koranbaru.com(dipuntingali tanggal 9 Oktober 2011)