Kerkop

Kerkop iku kuburan Walanda utawa bangsa Éropah. Tembung iki saka basa Walanda kerkhof lan tegesé kurang luwih "palataran gréja", dadi lemah saubengé gréja. Laladan iki ing Éropah jaman biyèn salawasé atusan taun kerep dienggo kuburan binerkatan. Lemah sing wis diberkati iki bisa diséwa utawa dituku kanggo ngubur jisim para anggota jamaah sing kepéngin dikubur kanthi cara gréja. Cara mengkéné iki luwih murah tinimbang dikubur ing jero gréja, nanging isih cedhak gedhong gréja dhéwé. Iki luwih murah tinimbang dikubur ing jero gréja.

Kerkop saubengé gréja

Mula tembung kerkhof utawa kerkop uga dienggo minangka sinonim kanggo kuburan, senadyan papané ora cedhak gréja.

Cara nganggo liyaBesut

Laladan iki sok-sokan ora namung dienggo minangka kuburan. Contoné ing Neede, Achterhoek, Walanda, ana lumbung gandum darbèné patanèn ing cedhak kono, banjur ana sawetara omah-omah kanggo wong-wong tuwa, sing manggon ing désa iku.[1]

RéferènsiBesut

  1. Keunen, Luuk, 2006. "... der grosse und kleine hoff undt darauff bestehendes dorpff Neede ...". De ontwikkeling van de hof en het dorp Neede. Kleine Reeks, deel 12. Stichting Stad en Heerlijkheid Borculo, Eibergen.