Kertu pos ya iku salembar dluwang kang ukurané kandel utawa digawé saka karton tipis kang dhapuré persegi panjang.[1] Kartu pos gunané kanggo nulis lan ngirimaké tulisan kang ora usah diwadhahi amplop.[1] Ngirim nganggo kartu pos regané luwih murah tinimbang yèn ngirim nganggo layang.[1]

Kertu pos kang gambaré Greja.

Kertu pos kang sepisanan ing donya digawé ing Austria nalika tanggal 1 Oktober, 1869.[1] Nalika iku kertu pos nduwéni jeneng Correspondenz-Karte. Kertu pos lumrahé dikirimké wong-wong nalika lunga ing jaban rangkah kanggo kenang-kenangan kang mratandakaké yèn dhèwèké wis tau lunga ing nagara iku.[1] Jeneng Correspondez-Karte iki tegesé kertu pos gunané kanggo piranti kang bisa minangka berkoresponden.[1] Akèh kaluwihan saka kertu pos tinimbang nulis layang.[1] Kertu pos luwih sithik nggunakaké kertas lan ora prelu nggunakaké amplop.[1] Ukurané kang cilik uga kena kanggo nyingkat pawarta kang bakal dikirim marang kang nampa pesen.[1] Ilmu panalitèn lan nglumpukaké kertu pos diarani deltiologi.[1]

Kartu pos lumrahé ana gambaré.[2] Gambar kang ana ing kertu pos kaya ta gambar panggonan kang misuwur ing salah sawijining nagara iku, gambar wong, gambar alam kaya ta gunung, segara, kapal, kéwan-kéwan kaya ta kéwan kang langka lan dadi ciriné nagara iki, utawa gambar wong kang nduwéni kalungguhan kang dhuwur ing nagara.[2] Kertu pos uga kena kanggo ucapan Natal, taun baru, lan dina riyaya kaya ta Idul Fitri, lan dina kang dianggep wigati ing nagara iku.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j newsindo.com(dipunundhuh tanggal 17 Juni 2011)
  2. a b c indonesianewsonline.com(dipunundhuh tanggal 17 Juni 2011)