Ketawang ya iku salah siji urutan gendhing jawa. Ing gendhing ketawang, gong dithuthuk sawisé 16 thuthukan saron lan 2 thuthukan kenong. Amarga ketawang kalebu gendhing alon, lumrahé kanggo jogèd alusan, upamané Jogèd Bedhaya Ketawang.

Kolotomi ketawang ya iku:

       pTpW pTpN pTpP pTpG

T = kethuk, p = kempyang, P = kempul, N = kenong, Gong = gong ageng.