Kenong

Kenong iku salah siji perangkat gamelan Jawa kang ditabuh. Bedha karo gong kang digantung, kenong iku diso'ake ing enggon kang fungsine kaya ayunan, dadi cara ngeso'ake mirib karo bonang, kempyang lan kethuk. Ing kelompok perangkat gamelan kang cara ngeso'akene diayun iki, kenong nduwé ukuran kang gedhé dhéwé.

WujudBesut

Diarani plencon saking kata pencon . Wujude kaya gong nanging luwih cilik lan mblendung .wonten gendolan ing tengah permukaane. Lan ditata jejeran .

SwaraBesut

Ing kelompok perangkat gamelan tabuhan iki, swara kenong iku paling dhuwur lan luwih cilik dadi rada kewalik karo wujudé kang gedhé. Swarane luwih ketara amarga nduwé timbre kang rada unik.


Ā