Ki Ageng Gribig

Ki Ageng Gribig ya iku salah siji tokoh saka abad XVI. Miturut riwayat asal usule saka Giri, déné banjur dhedhekah ing Dhusun Gribig kang saiki klebu in laladan Jatinom, Klathen lan uga sumare ing kono.

Makam Ki Ageng Gribig

Kyai agêng Gribig punika putranipun Sèh Kalangan. Nalika ngrasuk agami Islam asma: Sèh Wasi Bagêna II. Sèh Kalangan putranipun Sèh Pikirlêmbara, nalika ngrasuk agami Islam asma: Sèh Wasi Bagêna I. Sèh Wasi Bagêna I, putranipun Radèn Mas Guntur, Radèn Mas Guntur putranipun Sinuhun Brawijaya.

Ki Ageng Gribig miwiti wilujengan kang diarani Ya Qawiyyu saben tanggal 15 Sapar ing Jatinom, kang wiwit dileksanakane saka taun 1511 saka (1589M), sinengkalan ratu sukci tata jagad.[1]

RujukanBesut

  1. Pustaka, Balai. Kajawen 1935 - 1935.