klobot

Klobot, utawa sok diarani kulit jagung ya iku selembaran godhong kang mbungkus tongkol jagung. Klobot kagolong jinisé kang njangkepi tongkol.

MupangatBesut

Klobot sing digaringaké bisa minangka bahan utama krajinan tangan lan wungkus panganan, kaya ta jenang, dodol lan wajik klethik. Saliyané iku, klobot uga dienggo kanggo ngganteni garèt udud kanggo nglinting mbako.