Koktail

Cocktail minangka salah sawijining jinis ombenan ngandhut alkohol, yaiku kombinasi roh, utawa siji utawa luwih roh sing dicampur karo bahan liyane kaya ta jus buah, sirup rasa, utawa krim. Ana macem-macem jinis koktail, adhedhasar jumlah lan jinis bahan sing ditambahake. Asal-usul tembung koktail wis dibahas. Penyebutan koktail minangka minuman beralkohol pisanan ditemokake ing The Balance and Columbian Repository ( Hudson, New York ) 13 Mei 1806. Wiwitan nganti pertengahan 2000-an, tuwuh budaya koktail liwat gaya mixologi sing nyampur koktail tradisional lan bahan-bahan novel liyane.[1]

Koktail martini, disajekake ing gelas koktail
Koktail murub

ReferensiBesut

  1. Mixologist. Volume two, The journal of the American cocktail. Brown, Jared M., 1964-, Miller, Anistatia R., 1952-. London: Mixellany. 2006. ISBN 978-0-9760937-1-8. OCLC 806005376.CS1 maint: others (link)