Liquor

Omben-omben (uga minuman keras, alkohol keras, alkohol suling, banyu geni, utawa banyu roh ) minangka omben-omben alkohol sing diprodhuksi kanthi distilasi biji - bijian, woh-wohan, utawa sayuran sing wis ngalami fermentasi alkohol . Proses distilasi ngresiki cairan lan mbusak komponen sing diencerake kaya banyu, kanggo nambah proporsi kadar alkohol (umume ditulis minangka alkohol miturut volume, ABV ).[1] Amarga omben-omben ngemot alkohol luwih akeh tinimbang minuman beralkohol liyane, minuman kasebut dianggep "luwih angel" - ing Amerika Utara, istilah minuman keras keras digunakake kanggo mbedakake omben-omben sing disaring saka sing ora distorsi, dene istilah arwah digunakake ing Inggris. Brandy minangka omben-omben sing diprodhuksi dening distilasi anggur, lan duwe ABV luwih saka 35%. Conto minuman keras liyane kalebu vodka, baijiu, shōchū, soju, gin, rum, tequila, mezcal, lan wiski . (Deleng uga dhaptar omben-omben alkohol, lan minuman keras miturut asal nasional . )

Sawetara botol omben-omben siji-minuman sing kasedhiya ing Jerman
Koskenkorva, ombenan vodka Finlandia

Tembung kasebut ora kalebu omben-omben alkohol kaya ta bir, anggur, mead, sake, huangjiu utawa sari, amarga difermentasi, ora disaring. Iki kabeh duwe kadar alkohol sing cukup sithik, biasane kurang saka 15%. Uga ora kalebu produk adhedhasar anggur sing dikuatake karo roh, kaya ta port, sherry utawa vermouth .

ReferensiBesut

  1. "distilled spirit - alcoholic beverage". Encyclopædia Britannica.