Koktail urang

Koktail udang, uga dikenal minangka koktail udang, yaiku panganan panganan laut sing kalebu udang, masak ing saus Marie Rose utawa saus koktail, [1] disajikake ing gelas. [2] [3] Iki minangka hors d'œuvre sing paling populer ing Great Britain, uga ing Amerika Serikat, wiwit taun 1960-an nganti pungkasan taun 1980an.  Miturut panulis panganan Inggris Nigel Slater, koktail udang "wis ngenteni sawatara (uripe) sawing saka ndhuwur mode nganti lucu" lan saiki asring dilayani kanthi ironi. [4] Saos biasane diarani saus koktail, lan intine ketchup plus mayonnaise ing negara-negara Komanwel, utawa saos tomat lan horseradish ing Amerika Serikat. [5]

Prawn cocktail
Cocktail 1 bg 060702.jpg
Jeneng liyanéShrimp cocktail
AjanganHors d'oeuvre
Woworan pokokPrawns, cocktail sauce
Buku masakan: Prawn cocktail  Médhia: Prawn cocktail
Koktail udang gaya Amerika digawe nganggo saus koktail sing dituku ing toko lan dihias nganggo endil lan dill .

ReferensiBesut

  1. "Cocktail Sauce". Australian Women's Weekly. August 15, 2015. Diarsip saka sing asli ing 23 June 2016. Dibukak ing 16 September 2014.
  2. "Proper prawn cocktail". BBC. Dibukak ing 23 October 2014.
  3. Raj, Karan. (2002). Modern Dictionary Of Tourism. Delhi: Ivy Publishing. p. 47. ISBN 978-81-7890-058-2.
  4. Slater, Nigel (16 May 2010). "Nigel Slater's classic prawn cocktail recipe". The Guardian. Dibukak ing 6 June 2014.
  5. "Classic prawn cocktail recipe". BBC Good Food. 14 April 2017. Dibukak ing 31 July 2017.