Tuduhaké menu pokok
Orbital-orbital molekul lan atom èlèktron

Sajeroning fisika atom lan kimia kuantum, konfigurasi èlèktron iku susunan èlèktron-èlèktron ing siji atom, molekul, utawa struktur fisik liyané.[1] Padha karo partikel èlemèntèr liyané, èlèktron patuh marang ukum mékanika kuantum lan nampilaké sipat-sipat bak-partikel lan bak-gelombang. Sacara formal, kaanan kuantum èlèktron tinamtu ditemtokaké déning fungsi gelombangé, ya iku s fungsi ruang lan wektu sing mawa aji komplèks. Miturut interpretasi mékanika kuantum Copenhagen, posisi siji èlèktron ora bisa ditemtokaké kajaba sawisé ana aksi pangukuran sing njalari supaya bisa didhetèksi. Probabilitas aksi pangukuran bakal ndhetèksi siji èlèktron ing titik tinamtu ing ruang ya iku proporsional marang kuadrat aji absolut fungsi gelombang ing titik mau.

Uga delengenBesut

Cathetan suku lan rujukanBesut

  • Jolly, William L. (1991). Modern Inorganic Chemistry (ed. 2nd Edition). New York: McGraw-Hill. kk. pp: 1–23. ISBN 0-07-112651-1. 

Pranala njabaBesut