Kosmètik iku dat kang dipigunakaké kanggo ngundhakaké tampilan utawa ambu awaké manungsa. Kosmètik kalebu krim perawatan kulit, lotion, wedhak, parfum, lipstik, cet kuku tangan lan sikil, mata lan riasan rai, lensa kontak warna, pawerna rambut, hair spray lan gèl, deodoran, sanitasi tangan, prodhuk bayi, lan manéka jinis prodhuk. Sawijining subsèt saka kosmètik diarani "make-up", kang nunjuk mligi kanggo warna prodhuk kang dikarepaké kanggo ngowahi penampilan naraguna. Akèh prodhusèn mbédakaké antarané kosmètik dhékoratif lan kosmètik perawatan.

Manéka kosmetik lan piranti-alaté

Tembung kosmètik asalé saka Yunani κοσμητική τέχνη (kosmetikē tekhnē), kang tegesé "seni keklambèn lan ornamèn", saka κοσμητικός (kosmētikos), "trampil sajeroning mesen utawa ngatur"[1] lan saka κόσμος (kosmos), kang ateges antarané "pesenan" lan "ornamèn".[2]

RéferènsiBesut

  1. κοσμητικός, Henry George Liddell, Robert Scott, A Greek-English Lexicon, on Perseus
  2. κόσμος, Henry George Liddell, Robert Scott, A Greek-English Lexicon, on Perseus

Wacan terusanBesut

  • Winter, Ruth (2005) [2005]. A Consumer's Dictionary of Cosmetic Ingredients: Complete Information About the Harmful and Desirable Ingredients in Cosmetics (Paperback) (in English). USA: Three Rivers Press. ISBN 1400052335.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  • Begoun, Paula (2003) [2003]. Don't Go to the Cosmetics Counter Without Me(Paperback) (in English). USA: Beginning Press. ISBN 1877988308.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  • Carrasco, Francisco (2009) [2009]. Diccionario de Ingredientes Cosmeticos(Paperback) (in Spanish). Spain: www.imagenpersonal.net. ISBN 9788461349791.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)