Krim (ombènan)

Krim minangka produk susu sing kasusun saka lapisan lemak sing luwih dhuwur sing dicithak saka sisih ndhuwur susu sadurunge homogenisasi . Ing susu sing ora homogenisasi, lemak, sing kurang kandhel, pungkasané munggah ing ndhuwur. Ing produksi industri krim, proses iki digawé cepet kanthi nggunakaké centrifuges sing diarani " separator ". Ing pirang-pirang negara, didol ing sawétara nilai gumantung saka total isi butterfat. Bisa di pepe nganti bubuk kanggo dikirim menyang pasar sing adoh, lan ngemot lemak jenuh sing akéh . [1] [2]

Krim kasebut katon jelas, turah ing ndhuwur susu.

Krim sing dicelupke saka susu bisa uga diarani "krim legi" kanggo mbedakaké karo krim skim saka whey, produk sampingan keju . Krim Whey nduweni kandungan lemak sing luwih murah lan rasané luwih asin, kenceng lan "keju". [3] Ing pirang-pirang negara, krim biasané didol sebagian difermentasi: krim asem, crème fraîche, lan liya-liyané. Kaloro bentuk kasebut duwe akéh panggunaan kuliner ing masakan sing legi, pait, asin lan kicir.

Krim sing diprodhuksi sapi (utamané sapi Jersey ) angonan suketan alam asring ngemot pigmen karotenoid alami sing asale saka tanduran sing dipangan; iki menehi nada sing rada kuning, mula jenenge warna putih semu kuning: krim . Iki uga asale warna kuning butter . Krim saka susu wedhus, susu kebo banyu, utawa saka sapi sing dipangan ing njero ruangan ing pelet utawa gabah adhedhasar, putih.

ReferensiBesut

  1. "Nutrition for Everyone: Basics: Saturated Fat - DNPAO - CDC". www.cdc.gov. Diarsipna saka sing asli tanggal 29 January 2014. Dibukak tanggal 16 June 2017.
  2. Choices, NHS. "Eat less saturated fat - Live Well - NHS Choices". www.nhs.uk. Dibukak tanggal 16 June 2017.
  3. ""Everything Is In Butter" - Kosher". 8 June 2013. Dibukak tanggal 16 June 2017.