Kuciwo

Kuciwo yaiku rasa ora marem sing nuwuhake kegagalan pangarepan utawa pangarep-arep kang ora bisa diwujudake. Beda karo getun, beda karo wong sing rumangsa getun fokus utamane ing pilihan pribadi sing nyumbang asil sing ora apik, dene wong sing rumangsa kuciwa fokus marang asil kasebut dhewe.[1] Iki minangka sumber stres psikologis.[2] Sinau babagan kuciwo — panyebab, pengaruh, lan derajat keputusan individu sing motivasi saka kepinginan kanggo nyingkiri — minangka fokus ing bidang analisis keputusan,[1][3] amarga kuciwo, uga getun, salah siji saka rong emosi utama sing ana gandhengane karo keputusan.[4][5]

Kuciwo (1882), dening Julius LeBlanc Stewart

RujukanBesut

  1. a b Bell, David E. (January 1985). "Putting a premium on regret". Management Science. 31 (1): 117–20. doi:10.1287/mnsc.31.1.117. JSTOR 2631680.
  2. Ma, Lybi. (March 29, 2004). Down But Not Out. Originally published in Psychology Today. Hosted with permission by medicinenet.com. Retrieved 22/02/08.
  3. Wilco, W. van Dijk, Marcel Zeelenberg and Joop van der Pligt (August 2003). "Blessed are those who expect nothing: Lowering expectations as a way of avoiding disappointment". Journal of Economic Psychology. 24 (4): 505–16. doi:10.1016/S0167-4870(02)00211-8.CS1 maint: multiple names: authors list (link)
  4. Wilco W. van Dijk; Marcel Zeelenberg (December 2002). "Investigating the appraisal patterns of regret and disappointment". Motivation and Emotion. 26 (4): 321–31. doi:10.1023/A:1022823221146.
  5. Wilco W. van Dijk; Marcel Zeelenberg (December 2002). "Investigating the appraisal patterns of regret and disappointment". Motivation and Emotion. 26 (4): 321–31. doi:10.1023/A:1022823221146.