Kutha Bontang

kutha ing provinsi Kalimantan Wétan, Indonésia

Kutha Bontang iku kutha ing provinsi Kalimantan Wétan, Indonésia. Kutha iki dumunung watara 120 kilomèter saka Kutha Samarinda, wewatesan karo Kabupatèn Kutai Wétan ing sisih lor lan kulon, karo Kabupatèn Kutai Kartanagara ing sisih kidul lan karo Selat Makassar ing sisih wétan. Dunung geografisé 0.137° LU lan 117.5° BT.

Kutha Bontang
Lambang Kota Bontang
Lambang {{{nama}}}
Moto: Bessai Berinta
(basa setempat):
"Mendayung Bersama"
Semboyan: Kota "Taman" (Tertib, Agamais, Mandiri, Aman dan Nyaman)


Lokasi Kalimantan Timur Kota Bontang.svg
Peta lokasi {{{nama}}} di Kalimantan Wétan
Koordinat: 117°21'-117°29' BT
0°01'-0°11' LU
Propinsi Kalimantan Wétan
Tanggal peresmian 12 Oktober 1999
Pamaréntahan
 - DAU Rp. 48.000.000,-(2008)[1]
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0548
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.bontangkota.go.id

Kacamatan lan kalurahanBesut

Kutha Bontang dipérang dadi 3 kacamatan lan 15 kalurahan, ya iku:

RujukanBesut

  1. http://www.tribunkaltim.com/read/artikel/11092 Pemangkasan DAU Tidak Adil bagi Laladan

Pranala njabaBesut