Selat Makassar

Selat Makassar iku selat sing dumunung antarané pulo Kalimantan lan Sulawesi ing Indonésia. Selat iki uga ngubungaké Segara Sulawesi ing sisih lor karo Segara Jawa sing ana ing sisih kidul. Selat Makassar kalebu kategori segara jero lan minangka salah siji ALKI.

Selat Makasar

Kutha plabuhan utama ing selat iki yaiku Balikpapan, Makassar, lan Palu. Papan iki uga dadi lokasi tibané pesawat Adam Air Pamaburan 574 sing niwasaké 102 penumpang lan awak pesawat ing tanggal 1 Januari 2007.