Lènsa mata

Lènsa mata iku struktur sing transparan sajeroning mata bebarengan karo kornéa sing mbantu mbiasaké cahya supaya fokus tumuju menyang retina. Lènsa mata, kanthi ngowahi wanguné, duwé fungsi ngowahi jarak fokus mata saéngga bisa fokus marang obyèk saka let sing béda-béda, lan minangka gambar obyèk sing cetha ing retina. Owah-owahan wangun lènsa iki diarani akomodasi lènsa.

Lènsa mata
Focus in an eye.svg
Cahya saka siji titik obyèk adoh lan cedhak difokusaké kanthi ngowahi lengkungan lènsa.
Schematic diagram of the human eye en.svg
Schematic diagram of the human eye.
Rincian
Pengenal
Latinlens crystallina
MeSHD007908
TA98A15.2.05.001
TA26798
FMA58241
Terminologi anatomi

GladriBesut

RéferènsisBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut