Lètnan Kolonèl (Lètkol) iku tandha pangkat ing jenjang perwira menengah sajeroning kemilitèran ing Indonésia, satingkat karo Ajun Komisaris Besar Pulisi sajeroning Kepulisian Républik Indonésia/Polri.

Tandha pangkat Letkol TNI AD

Samangsa panjajahan Walanda, dikenal kanthi sebutan Overste sajeroning ketentaraan Hindia Walanda utawa ' Koninklijk Nederlands-Indisch Leger/KNIL.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut