Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger

(Kaelih saka KNIL)

KNIL iku cekakan saka ukara Walanda Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger utawa "Tentara Karajan Hindhia-Walanda". Senadyan KNIL abekti marang pamaréntahan Hindhia-Walanda, akèh para anggotané iku padunung pribumi Hindhia-Walanda.

PribumiBesut

Taun 1936, cacahé prajurit pribumi ing KNIL ana 33.000 jiwa utawa 71% saka gunggungé prajurit KNIL, ing antarané ana kurang luwih 4.000 wong Maluku, 5.000 wong Manado lan 13.000 wong Jawa. Wong pribumi sing pangkaté dhuwur dhéwé ing KNIL ya iku Kolonel R. Abdulkadir Widjojoatmodjo, sing taun 1947 mimpin délégasi Walanda nalika perundingan ing kapal perang AS Renville, sing ngasilaké Pasetujon Renville.


Uga delengenBesut