Labrador Retriever

Labrador Retriever Canis familiaris (utawi asring dipunsebat Labrador utawi dipuncekak LAB) inggih punika salah satunggalipun jinis segawon saking pinten-pinten jinis segawon retriever, jinis segawon pistol.[1] Karakteristik Labrador Retriever inggih punika gadhah cakar ingkang wonten selaputipun ingkang dipunanggé nglangi ing toya.[1] Ing Kanada, Britania Raya, lan Amérikah Sarékat,[2] Labrador Retriever misuwur minangka segawon ingkang prodhuktif réprodhuksinipun (wiwit taun 1991).[1] Labrador Retriever ugi dados segawon ingkang paling misuwur minangka segawon pambiyantu ing Australia, Kanada, Inggris, Amérikah Sarékat, lan kathah nagari sanèsipun.[1] Segawon punika ugi asring dipun-ginakaken déning pulisi lan organisasi resmi sanèsipun.[1] Limrahipun segawon punika gadhah karakteristik atletis lan remen nglangi, dolanan ngejar lan mendhet dolanan.[1] Segawon punika ugi saged dipun-ginakaken kanggé panjagi.[1]

Labrador Retriever
Segawon jinis Labrador Retriever
Julukan Lab, Labrador
Negara asal Kanada (Newfoundland)
Katrangan
Dog (Canis lupus familiaris)

Leluhuripun Labrador Retriever asalipun saking Pulo Newfoundland, sapunika mlebet provinsi Newfoundland, Kanada.[3] Generasi pendhiri labrador inggih punika St. John's Water Dog.[3] Leluhuripun segawon St. John's Water Dog boten dipunmangertosi, nanging kamengkinan kalebet campuran trah segawon saking Inggris, Irlandia, lan Portugis.[3] Segawon ing Newfoundland kamengkinan asil saking paternakan segawon St. John kaliyan mastiffs ingkang dipunbekta dhateng pulo kasebat déning warigaluh portugis ing abad kaping 16.[3]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g A Lab is dipunundhuh tanggal 10 September 2011)
  2. AKC Dog Registration Statistics dipunundhuh tanggal 10 September 2011)
  3. a b c d History of the Lab dipunundhuh tanggal 10 September 2011)

Pranala njawiBesut

History of the Lab