Laddu

Laddu utawa laddoo utawa avinsh minangka olahan sajinis manisan sing asale saka anak bawana India. Laddus umume digawe saka glepung, lemak ( ghee / butter / minyak) lan gula. Laddus asring digawe saka glepung gram nanging uga bisa digawe nganggo semolina . [1] Kadhangkala bahan-bahan kayata kacang sing disigar lan / utawa kismis garing uga ditambahake. Jinis bahan sing digunakake bisa beda-beda miturut resep.

Laddu
Laddu-Janakpur-Community Outreach-City Tour Day-4-6751.jpg
Laddu
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaIndian subcontinent
Woworan pokokFlour, milk, sugar, ghee, oil
VariasiGram flour, rava
Katerangan liyanéServed on festive or religious occasions
Buku masakan: Laddu  Médhia: Laddu
Laddus dikemas kanggo pesta
Laddus

Laddus asring dilayani ana ing sajrone acara perayaan utawa agama. [2] [3]

ReferensiBesut

  1. "बेसन के लड्डू बनाते समय इन 8 बातों का ध्यान रखें। Besan ladoo with Tips and Tricks". Nishamadhulika.
  2. "Sweet shops make hay in Diwali shine". The New Indian Express. 31 October 2013. Dibukak tanggal 17 January 2019.
  3. Sangeetha Devi Dundoo (31 October 2013). "As good as home". The Hindu. Dibukak tanggal 17 January 2019.