Lagu Dhaerah, yaiku lagu utawa musik sing asale saka wilayah tartamtu lan dadi sung sing populer ing masarakat lan masarakat liya. Umumé, komposer lagu daerah iki ora dikenal maneh dening penulis / panulis

Lagu daerah padha karo lagu nasional, nanging statuse mung regional lan ditulis minangka lagu saka sawijining wilayah. Lagu daerah biasane duwe lyrics sesuai karo basa daerah sing beda kayata tondok kadadingku saka Sulawesi Kidul lan Rasa Sayange saka Maluku.

Sawetara titikan lagu rakyat, antara liya, kayata:

1. Nyritakake babagan kahanan lingkungan utawa budaya masarakat lokal sing kuat dipengaruhi adat istiadat lokal.

2. Sipat Serdehana supaya bisa sinau lagu rakyat ora butuh ilmu musik sing cukup kayata maca lan nulis cathetan musik.

3. Penulis jarang dikenal.

4. Ngemot nilai-nilai urip, unsur kesatuan sosial, lan harmoni lingkungan sekitar.

5. angel disanyi dening wong sing teka saka wilayah liyane amarga kurang penguasaan dialek / bahasa lokal saengga apresiasi kurang saka maksimal.

6. Ngemot nilai urip sing unik lan unik.