Lahoh

Lahoh, uga Luḥūḥ ( Arab: لحوح‎‎ , Somali: Laxoox , basa Ibrani: לחוח‎ ), minangka roti spons, kaya pancake, asale saka Somalia .[1]

Lahoh
LahohS.jpg
Jeneng liyanéLaxoox, Canjeero, Canjeelo, griddle-cake
JinisFlatbread
Panggonan asalSomalia
Woworan pokokPlain flour, self-raising flour, water, yeast, salt
Buku masakan: Lahoh  Médhia: Lahoh

NyepakakéBesut

Lahoh wis disiapake saka adhonan saka glepung, glepung gandum, banyu anget, ragi, lan sakjiwit saka uyah . Campuran kasebut diolah nganggo tangan nganti empuk lan lembut.[2] Sorghum minangka glepung pilihan kanggo nggawe lahoh. Ana macem-macem panganan sing dicicipi manis, uga macem-macem jinis liyane sing digawé karo endhog .[1]

Lahoh umume dipanggang ing kompor bunder logam sing diarani taawa . Amarga kurang, bisa uga dipanggang ing wajan biasa.

ReferensiBesut

  1. a b Mohamed Diriye Abdullahi, Culture and Customs of Somalia, (Greenwood Press: 2001), p. 113.
  2. Preparing Lahoh