Leicester City F.C.

Leicester City Football Club ya iku sawijining klub bal-balan profèsional Inggris kang duwé markas ing Stadion King Power ing Kutha Leicester.[2] Klub iki main ing kasta paling ndhuwur ya iku Liga Primèr Inggris.

Leicester City
Barkas:Leicester City crest.svg
Jeneng dawaLeicester City Football Club
ParabanThe Foxes
Yasa1884; 137 taun kapungkur (1884)
(as Leicester Fosse FC)
StadhiyonKing Power Stadium
Momotan32,315[1]
BakuKing Power International Group
MantriVichai Srivaddhanaprabha
MènèjerClaude Puel
LigaCithakan:English football updater
Cithakan:English football updaterCithakan:English football updater
Sana jaringanKaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Katelu
Current season
Stadhion King Power Kandhang Leicester City F.C.

Klub iki diadegaké ing taun 1884 kanthi jeneng Leicester Fosse F.C.,[3] sing wiwitané main ing lapangan cedhak dalan Fosse Road. Banjur pindhah ing Filbert Street ing taun 1891, kapilih dadi Liga Sepak Bola ing taun 1894 lan owah jeneng Leicester City ing taun 1919. Leicester pindhah menyang Stadion Walkers ing taun 2002,[4] sing diarani Stadion King Power sawisé owah-owahan kepemilikan ing taun 2011.

Leicester City menang ing Liga Premier 2015-16, kajuwaran bal-balan pringkat paling ndhuwur. Iku salah siji saka enem klub sing wis menang Liga Utama wiwit diwiwiti ing taun 1992. Sawetara koran nggambaraké gelar juwara minangka olahraga paling sengit ing alam donya, kamangka kawitané ngadhepi dhégradasi.[5] Multiple bookmakers had never paid out at such long odds for any sport.[6][7][8] Wekdal paling dhuwur ing pungkasan klub kasebut ya iku posisi kaping pindho ing pringkat paling dhuwur, ing taun 1928-29, sing diarani Divisi Siji. Saindenging sajarah Leicester, dhèwèké wis ngentèni kabèh nanging mung siji mangsa ing rong liga sing paling dhuwur ing bal-balan Inggris. Leicester nduwe gelar juwara nomer loro (enem Divisi II lan siji Kajuwaran).

Pranala njabaBesut

RujukanBesut

  1. "Premier League Handbook Season 2015/16" (PDF). Premier League. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 25 January 2018. Dibukak ing 25 January 2018. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  2. "Walkers Stadium". The Stadium Guide website. The Stadium Guide. 2004. Dibukak ing 25 January 2018.
  3. "The History of Leicester City Football Club". Leicester City Official Website. Diarsip saka sing asli ing 25 January 2018. Dibukak ing 31 October 2013. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung); Italic or bold markup not allowed in: |publisher= (pitulung)
  4. "A History of Filbert Street". Filbertstreet.net. Diarsip saka sing asli ing 25 Januari 2018. Dibukak ing 25 Januari 2018. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  5. "Leicester City's football fairytale touches us all".
  6. "Sport's greatest-ever upset". Sporting Life. 2 May 2016. Diarsip saka sing asli ing 25 January 2018. Dibukak ing 25 January 2018.
  7. Harris, Nick (1 May 2016). "Just what were the odds? Leicester City the bookie bashers". Mail Online. Daily Mail. Diarsip saka sing asli ing 25 January 2018. Dibukak ing 25 January 2018.
  8. Markazi, Arash (12 February 2016). "How longest of long shots could make history". ESPN.com. ESPN. Diarsip saka sing asli ing 25 January 2018. Dibukak ing 25 January 2018.