Tlaga Jenéwa

(Kaelih saka Leman)

Tlaga Jenéwa ya iku tlaga misuwur kang dumunung ing nagara Swiss.Tlaga Jenéwa utawa kang dikenal ing basa Prancis kanthi jeneng Lac Léman ya iku tlaga gedhé kang kadhapur saka cuweran glasier er lan dumunung ing batesan watara Swiss lan Perancis.

Tlaga Jenéwa
Genfersee satellit.jpg
Gambar saka Satelit
PernahFlag of Switzerland.svg Swiss
 Prancis
Koordhinat46°26′N 6°33′E / 46.433°N 6.550°E / 46.433; 6.550Koordhinat: 46°26′N 6°33′E / 46.433°N 6.550°E / 46.433; 6.550
Arus mlebu kang pokokRhone, Dranse
Arus metu kang pokokRhone
Ambané tlatah kang kailèn banyu7975 km²
Negara Switzerland, France
Ujur73km
Alang kang gedhé dhéwé14km
Amba580.03 km² (223.95 mi²)
Rata-rata jero154.4m
Kang jero dhéwé310m
Isi89km³
Suwéné banyu ing siklus11.4 years
Dhuwuré saka lemah372m
PuloÎle de Peilz, Château de Chillon, Île de Salagnon, Île de la Harpe, Île Rousseau, Île de Choisi
PadunungGeneva (CH), Lausanne (CH), Evian (F), Montreux (CH), Thonon (F), Vevey (CH) (see list)
Geneve.JPG

Pranala njabaBesut

Pirsani informasi ngenani Tlaga Jenéwa ing KamusWiki.