Lenga kembang srengéngé

Lenga kembang srengenge minangka lenga non-volatil sing ditekan saka wiji kembang srengenge ( Helianthus annuus ). Minyak kembang srengenge biasane digunakake ing panganan minangka lenga goreng, lan formulasi kosmetik minangka emolien . Total produksi lenga kembang matahari ing taun 2014 udakara 16 yuta ton, kanthi Ukraina lan Rusia minangka produsen paling gedhe. [1]

Minyak kembang srengenge sing durung diresiki kanthi kembang kembang srengenge
Minyak bunga matahari sing oleic dhuwur

RujukanBesut

  1. "Sunflower oil production in 2014; Crops processed/Regions/Production quantity (pick list)". United Nations Food and Agriculture Organisation, Statistics Division (FAOSTAT). 2017. Dibukak ing 16 February 2017.