Tuduhaké menu pokok

Karajan Lesotho iku sawijiné nagara ing kidul Afrika. Nagara iki minangka siji enklave kang dikubengi déning Afrika Selatan.

Muso oa Lesotho
Kingdom of Lesotho
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Khotso, Pula, Nala
(Sesotho: "Bedhamèn, Udan, Kamakmuran")
Antem: Lesotho Fatse La Bontata Rona
Kutha krajan
lan paling gedhé
Maseru
Basa resmi Sesotho, Inggris
Papréntahan Monarki konstitusional
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa dihiraukan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 2.389.339 (143)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$4,81 miliar (152)
 •  Per kapita US$2.074 (142)
Valuta Loti (LSL)
Zona wektu (UTC+2)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+2)
Kodhé bèl 266
TLD Internèt .ls

Isi

Pamérangan administratifBesut

Lesotho dipérang kanthi administratif dadi 10 dhistrik lan saben dhistrik dikepalani déning sekretaris dhistrik.

GéografiBesut

Artikel utama: Géografi Lesotho

Lesotho minangka siji-sijiné nagara mardika kang kabèh tlatahé dhuwuré punjul 1.000 mèter. Titik paling cendhèk ya iku 1.400 m, lan punjul 80%, Lesotho dumunung ing tlatah kang punjul 1.800 m dhuwuré.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut