Tuduhaké menu pokok

Life of Pi yaiku film drama petualangan fantasi Amerika Serikat sing disutradarai dening Ang Lee lan digawe dening Ang Lee, Gil Netter lan David Womark. Naskah film iki ditulis dening David Magee adhedhasar buku Life of Pi Yann Martel. Juru paraganipun Suraj Sharma, Irrfan Khan, Tabu, Adil Hussain, Gerard Depardieu lan Rafe Spall.

Life of Pi
250px
Poster film Life of Pi
DisutradaraniAng Lee
DiprodhuseriAng Lee
Gil Netter
David Womark
DiskénariyoniDavid Magee
AdhedhasarLife of Pi
déning Yann Martel
DibintangiSuraj Sharma
Irrfan Khan
Tabu
Adil Hussain
Gerard Depardieu
Rafe Spall
DimusikiMychael Danna
SinématografiClaudio Miranda
Dibesut déningTim Squyres
Perusahaan
prodhuksi
Fox 2000 Pictures
RatPac-Dune Entertainment
Ingenious Media
Haishang Films[1]
Dibabar déning20th Century Fox
Tanggal metu
  • Sèptèmber 28, 2012 (2012-09-28) (Festival Film New York)
  • Novèmber 21, 2012 (2012-11-21) (Amerika Serikat)
Suwéné
127 menit[2]
NagaraAmerika Serikat[3][4]
BasaBahasa Inggris
Bahasa Prancis
Bahasa Tamil
Rantaman$120 juta[5]
Kalarisan$609.016.565[5]

Film Life of Pi wiwit ditayangke ing Festival Film New York ing 28 September 2012 [6] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 21 November 2012.[7] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka para juru kritik.

Juru ParagaBesut

  • Irrfan Khan minangka Piscine Molitor "Pi" Patel
    • Suraj Sharma minagka Pi umur 16 taun
    • Ayush Tandon minangka Pi umur 12 taun
    • Gautam Belur minangka Pi umur 5 taun
  • Rafe Spall minangka Yann Martel
  • Tabu minangka Gita Patel, ibu Pi
  • Adil Hussain minangka Santosh Patel, bapake Pi
  • Gérard Depardieu minangka koki
  • Bo-Chieh Wang minangka pelaut
  • Shravanthi Sainath minangka pacangan Anandi, Pi
  • Andrea Di Stefano minangka pendeta
  • Vibish Sivakumar minangka Ravi Patel, saudara Pi
    • Mohamed Abbas Khaleeli minangka Ravi umur 15 taun
    • Ayan minangka Ravi, 7 taun

Tanggepane Juru KritikBesut

Film Life of Pi nampa kanthi ulasan apik saka para juru kritik.Adhedhasar Tomat Rotten, film iki nduweni rating 87%, miturut 234 ulasan, kanthi rating rata-rata 7.9 / 10.[8] Adhedhasar Metacritic, film kasebut entuk nilai 79 saka 100, adhedhasar 44 kritik, nuduhake "ulasanapik".[9] Adhedhasar CinemaScore, film iki entuk nilai "A-" saka panonton film kanggo skala A + nganti F.[10]

Box OfficeBesut

Film Life of Pi entuk $ 124,987,023 ing Amerika Utara lan $ 484,029,542 ing negara liyane. Total pendapate sing ditampa dening film iki nganti $ 609,016,565, ngluwihi biaya produksi film $ 120 yuta.[5]

Ing bukaan akhir pekan, film iki entuk $ 22,451,514, ndadikake urutan kaping lima ing box office sawise film The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2, Skyfall, Lincoln lan Rise of the Guardians .[5]

RujukanBesut

  1. "Life of Pi — The Hollywood Reporter". The Hollywood Reporter. Dijupuk December 15, 2013. 
  2. "Life of Pi (PG)". British Board of Film Classification. November 9, 2012. Dijupuk November 23, 2012. 
  3. "Life of Pi". Festival Film New York. Dijupuk March 3, 2018. 
  4. "Life of Pi (2012)". The New York Times. Dijupuk March 3, 2018. 
  5. a b c d "Life of Pi (2012)". Box Office Mojo. Dijupuk March 3, 2018. 
  6. Scott, A. O. (September 27, 2012). "A Festival Whose Age Is Just a Number". The New York Times. Dijupuk January 12, 2013. 
  7. McClintock, Pamela (June 1, 2011). "'Life of Pi' Moves Back One Week to Avoid 'Hobbit' Film". Dijupuk March 3, 2018. 
  8. "Life of Pi (2012)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 3, 2018. 
  9. "Life of Pi reviews". Metacritic. Dijupuk March 3, 2018. 
  10. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njabaBesut