Limburg (Walanda)

(Kaelih saka Limburg, Walanda)
Letak Limburg di Belanda

Provinsi Limburg dumunung ing kidul Walanda. Kutha krajané yaiku Maastricht. Kutha-kutha wigati liyané yaiku Geleen, Heerlen, Sittard, Venlo lan Venray. Padunungé watara 1,14 yuta jiwa.

Ing Bèlgi uga ana provinsi Limburg. Sadurungé kamardikan Bèlgi taun 1830, iki uga péranganing provinsi Limburg sing gedhé.

Provinsi Limburg kapérang dadi 33 wewengkon administrasi kaya mau ing ngisor iki.


Cithakan:Nèderlan-stub