Tuduhaké menu pokok

Lembar data kaslametan bahan

(Kaelih saka MSDS)
Conto dhokumèn MSDS ing Amérikah Sarékat

Lembar data kaslametan bahan (basa Inggris:'Material Safety Data Sheet (MSDS) (uga ditepungi minangka PSDS (Product safety data sheet) utawi COSHH data sheet ing Inggris) iku siji dhokumèn awujud lembar data ngenani sipat-sipat siji bahan.

Kanggo kaperluan katrangan bahan lan kasalametan kerja djokumèn iki mènèhi para pekerja lan personil kaanan darurat ngenani cara-cara nangani utawi nyambutgawé nganggo bahan mau kanthi aman, uga kalebu informasi ngenani fisik kaya ta data (titik lèlèh, titik umob, flash point, lsp.), tataran bebaya racun, bebaya tumrap kaséhatan, pitulungan wiwitan, réaktifitas, panyimpanan, pambuwangan, piranti perlindhungan, lan cara nangani wutahan. Format MSDS bisa béda saka siji sumber lan sumber liyané ing siji nagara gumantung standar nagara mau.

RujukanBesut

Pranala njabaBesut