Majelis Permusyawaratan Rakyat

Majelis Permusyawaratan Rakyat (dicekak MPR) iku lembaga tinggi nagara sajeroning sistem ketatanagaraan Indonésia, sing dumadi saka anggota Dewan Perwakilan Rakyat lan anggota Dewan Perwakilan Laladan.

Cacahing anggota MPR periode 2004-2009 yaiku 678, dumadi saka 550 Anggota DPR lan 128 anggota DPD. Mangsa kalungguhan anggota MPR yaiku 5 taun, lan mungkasi bebarengan nalika anggota MPR sing anyar ngucapaké sumpah/janji.

Ketua MPR wektu iki yaiku Zulkifli Hasan.

Pranala njabaBesut