Tuduhaké menu pokok

Makiyyah iku istilah tumrap ayat Al Qur'an kang kaudhunaké ing Mekah utawa kaudhunaké sadurungé Rasulullah SAW ijrah menyang Madinah. Sawijining surat bisa dumadi saka ayat-ayat kang kaudhunaké ing Mekah kanthi sakabèhané nanging bisa uga sapérangan kaudhunaké ing Madinah (Madaniyah).