Malaèkat nunggang jaran

Malaekat sing nunggang jaran minangka hors d'œuvre panas utawa gurih sing digawe saka kerang sing dibungkus daging babi . Piring kasebut, yen disajikake ing ndhuwur roti, bisa uga canapé . [2]

Angels on horseback
Angels on horseback.jpg
Angels on horseback skewered and grilled.
AjanganCanapé, hors d'œuvre or savoury
Hawa ajanganHot
Woworan pokokOysters, bacon
Ènergi panganan
(per ajangan)
160~ [1] kcal
Buku masakan: Angels on horseback  Médhia: Angels on horseback

Iki biasane disiapake kanthi muter kerang sing dicelup ing daging lan dipanggang ing oven. Variasi malaekat modern kanthi jaran kalebu skewering lan gorengan. Sajian bisa beda-beda kanggo rasa ing sate utawa roti, kanthi iringan utawa bumbu tambahan. Malaekat sing nunggang jaran beda karo setan sing padha, adhedhasar woh, lan setan nunggang jaran, nanging jeneng piring kasebut kadang-kadang dianggep salah sinonim.


Malaekat sing nunggang jaran bisa digunakake minangka hors d'œuvre, minangka canapé, utawa minangka gurih . Malaekat sing nunggang jaran minangka canape nalika disedhiyakake karo roti. [2] Ing Inggris, umume digunakake minangka panganan panganan; barang sing asin utawa gurih disajikake sawise panganan cuci mulut tegese ngresiki langit-langit sadurunge disedhiyakake pencernaan . [3] Salah sawijining buku masak kalebu malaekat sing nunggang jaran minangka gurih yaiku Savouries Simplified taun 1905, dening Constance Peel . [4]

Malaekat sing nunggang jaran ora kudu bingung karo setan sing nunggang jaran . Piring terakhir, sing asale saka bekas, nggunakake woh-wohan, biasane prun utawa kurma. [5] Koki Amerika lan Inggris kalebu Martha Stewart lan Martin Blunos ngakoni bedane ing antarane piring kasebut, lan sanajan panulis panganan John Ayto uga, dheweke nyathet manawa jeneng kasebut asring digunakake sacara bergantian. [6] [7] Iki ditelusuri ing artikel Chicago Tribune lan James Beard sing "negesake manawa malaekat sing nunggang jaran mbutuhake pembungkus, lan yen nggunakake daging babi, apa sing bakal sampeyan duweni yaiku setan sing nunggang jaran." [8]

ReferensiBesut

  1. "Angels on Horseback Recipe". Nutrition Rank. Diarsip saka sing asli ing 17 January 2014. Dibukak ing 17 January 2014.
  2. a b Palmatier, Robert Allen (2000). Food: A Dictionary of Literal and Nonliteral Terms. Greenwood. p. 7. ISBN 978-0-313-31436-0. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "canape" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  3. Claiborne, Craig (21 August 1979). "Angels on horseback - A Classic Savory". Eugene Register-Guard. Dibukak ing 23 January 2014.
  4. Peel, Constance (1905). Savouries Simplified. A. Constable & Company. p. 94. Angels on horseback savoury.
  5. "How to make the best devils on horseback". Metro. 19 December 2012. Dibukak ing 23 January 2014.
  6. Ayto, John (2012). The Diner's Dictionary: Word Origins of Food and Drink. Oxford University Press. p. 8. Angels on horseback food.
  7. Ayto, John (1994). A gourmet's guide: food and drink from A to Z. Oxford University Press. ISBN 9780192800251. Dibukak ing 17 January 2014.
  8. Grace, Robert (3 June 2004). "'Angels on Horseback' Said to Be 'Heaven-Sent' Oyster Dish". Met News. Dibukak ing 23 January 2014.