Mangan wengi

Nedha bengi biasané nuduhaké panganan ing budaya Kulon kang paling gedhe lan resmi ing wayah awan, kang dipangan sawétara wong Kulon ing wayah sore . Miturut sejarah panganan kang paling gedhe biasané dipangan udakara awan, lan diarani nedha bengi. [1] Ing budaya Kulon, utamané ing antarané para elit, umume mbaka sethithik migrasi mengko liwat abad kaping 16 nganti 19. [2] Nanging, tembung "nedha bengi" bisa duwe arti beda-beda gumantung saka budaya, lan bisa uga tegese panganan kanthi ukuran apa wae kang dipangan kapan wae. [3] Utamané, biasané digunakaké kanggo mangan nalika awan utawa sore nalika acara khusus, kayata nedha bengi Natal . Ing iklim kang panas, masarakat mesthi mangan panganan utama ing wayah sore, sawise suhu mudhun.

A nedha bengi mignon filet karo kentang tumbuk, kacang polong lan jamur.

ReferensiBesut

  1. "dinner", Oxford English Dictionary (3 ed.), Oxford University Press, September 2005 Invalid |mode=CS1 (pitulung) (Kudu langganan utawa dadi anggota pabukon umum Karajan Manunggal)
  2. McMillan S (2001). "What Time is Dinner?". History Magazine. Dibukak ing 31 December 2017.
  3. Olver, Lynne. "Meal times". The Food Timeline. Dibukak ing 2 April 2014.