Tuduhaké menu pokok

Marcel Schmelzer (pangucap cara Jerman: [maʁˈsɛl ˈʃmɛltsɐ]; miyos 22 Januari 1988)) inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Jerman ingkang main bal ing klub Bundesliga Jerman Borussia Dortmund lan Timnas Jerman, utaminipun dados pemain bék kiwa.[2]

Marcel Schmelzer
Marcel Schmelzer 2014.jpg
Schmelzer ing Borussia Dortmund taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Marcel Schmelzer[1]
Tanggal lair (1988-01-22) 22 Januari 1988 (umur 31)
Papan lair Magdeburg, Jerman
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)
Posisi main Left back
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 29
Karir nom
1997–2001 Fortuna Magdeburg
2001–2005 1. FC Magdeburg
2005–2007 Borussia Dortmund
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2007–2009 Borussia Dortmund II 37 (0)
2008– Borussia Dortmund 233 (2)
Tim nasional
2009–2010 Jerman U21 11 (0)
2010–2014 Jerman 16 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 11:00, 3 February 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 5 March 2014

Schmelzer miyos ing Kutha Magdeburg, Saxony-Anhalt. PIyambakipun iwiti karir profesionalipun ing Borussia Dortmund, ingkang main kapisanan ing tanggal 9 Agustus 2008, ing pertandhingan puteran kapisan Piala Jerman nglawan Rot-Weiss Essen.[3] Salajengipun, piyambakipun main ing kalihdasa menit pungkasan wekdal menang 3-2 mengsah Bayer Leverkusen. Schmelzer nindakaken musim ingkang paling saé ing klub menika ing musim 2010-2011, piyambakipun main kanthi pepak kanggé tim lan lajeng menangaken Bundesliga taun kasebat.

Pranala NjawiBesut

RujukanBesut

  1. "M. Schmelzer". Soccerway. Dijupuk 7 December 2013. 
  2. Marcel Schmelzer(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  3. [www.kicker.de/news/fussball/dfbpokal/spielrunde/spielpaarungsbericht/object/865805/saison/2008-09 "Valdez vollendet Arbeitssieg"](dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)