Marco Asensio Willemsen (born 21 January 1996) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional Spanyol minangka gelandhang serang ingkang samenika main ing klub Real Madrid lan Tim Nasional Bal-balan Sepanyol.[2]

Marco Asensio
Marco Asensio 2018.jpg
Marco Asensio wekdal main ing real Madrid taun 2018
Katerangan priangga
Jeneng dawa Marco Asensio Willemsen[1]
Tanggal lair (1996-01-21) 21 Januari 1996 (umur 24)[1]
Papan lair Palma, Spain
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)[1]
Posisi main Attacking midfielder / Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Real Madrid
Angka 20
Karir nom
2003–2006 Platges de Calvià
2006–2013 Mallorca
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2013–2014 Mallorca B 14 (3)
2013–2014 Mallorca 37 (4)
2014– Real Madrid 37 (7)
2014–2015Mallorca (silihan) 19 (3)
2015–2016Espanyol (silihan) 34 (4)
2017–2018Real Madrid
Tim nasional
2012 Spanyol U16 2 (0)
2014–2015 Spanyol U19 12 (8)
2015–2017 Spanyol U21 18 (7)
2016–saiki Spanyol 8 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23 December 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Lair ing Palma, Majorca, Kapuloan Balearic saking ibu trah Walanda lan bapak Spanyol,[3] Asensio gabung kaliyan klub RCD Mallorca ing taun 2006 saking klub CF Platges de Calvià.[4] Ibunipun ingkang asma Maria Willemsen, tilar donya amargi gerah kangker wekdal Asensio umur 15 taun.[4]

Karir klubBesut

MallorcaBesut

Sasampunipun nimba ilmu ing Real Madrid lan FC Barcelona, ​ Asensio miwiti debut senior ing klub Mallorca mangsa 2013-14 ing liga Tercera División.[5] Sanajan taksih junior ing tim; tanggal 27 Oktober 2013 Asensio main kanthi saé kanggé tim utama Mallorca, main enem menit terakhir wekdal kalah 1-3 mengsah Recreativo de Huelva kanggé kejuwaraan Segunda División.[6]

RujukanBesut

Pranala njawiBesut

  1. a b c title=FIFA Club World Cup UAE 2017: List of players: Real Madrid CF|publisher=FIFA.com(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)
  2. title=FIFA Club World Cup UAE 2017: List of players: Real Madrid CF(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)]
  3. title=Seguido desde hace meses por la élite europea(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)]
  4. a b title=Asensio no pudo contener las lágrimas al recordar a su madre(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)]
  5. title=Madrid Barca pugnan Asensio(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)]
  6. title=Linares reafirma el liderato del Decano(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)]