Kanggé penyair, pirsani Mary Robinson (1757-1800)
Kanggé "The Maid of Buttermere, pirsani Mary Robinson (1778-1837)

Mary Robinson (basa Irlandia: Máire Mhic Róibín), lair ing Ballina, County Mayo, 21 Mèi 1944; umur 76 taun), dipunpilih minangka présidhèn wanita sepindhah ing Irlandia nalika taun 1990. Antawis taun 1997 lan 2002 panjenenganipun dados komisaris PBB kanggé urusan HAM.

Mary Robinson
Mary Robinson-Obama31.04secs.png
Mary Robinson, wulan Agustus 2009
Présidhèn Irlandia kaping 7
Linggih
3 Dhésèmber 1990 – 12 September 1997
Kang sadurungéPatrick Hillery
Kang sawiséMary McAleese
Rerincèn dhiri
Lair (1944-05-21) 21 Mèi 1944 (umur 76)
Ballina, County Mayo
Parté pulitikIndependent (mawi panyengkuyung Parté Buruh)
SisihanNick Robinson
ProfésiBarrister, mantan Senator

Panjenenganipun nempuh pendhidhikan ing Trinity College lan King's Inns ing Dublin, lan salajengipun ing Harvard, Amérikah Sarékat. Lajeng panjenenganipun wiwit mucal mata kuliah hukum internasional ing Trinity College. Panjenenganipun tetep wonten mriku dumugi taun 1990, nalika panjenenganipun dipunangkat minangka présidhèn. Panjenenganipun wonten ing Labour Party lan dipundhukung déning Green Party lan Worker's Party. Minangka présidhèn panjenenganipun nyambut damel kanthi temen kanggé gambaran modhèren kanggé donya internasional.


Didhisiki déning:
Patrick Hillery
{{{jabatan}}}
1990-1997
Diganti déning:
Mary McAleese