Masjid Agung Al-Falah

Masjid Agung Al-Falah yaiku masjid gedhé dhéwé ing Jambi, Indonésia. Masjid kang misuwur kanthi sebatan Masjid 1000 Tiang, nanging jumlah tiange wonten 256 buah.[1] Masjid iki diadhekake ing taun 1971 lan rampung ana ing taun 1980. Wangunan masjid iki mung kaya pendopo kang kabukak kanthi akèh cagak panyangga lan sawijining kubah gedhé ing dhuwure. Wujud yasan kanthi konsèp katerbukaan tanpa sekat kados punika ndadosake konsèp ramah.

Masjid Agung Al-Falah
Masjid Agung Al-Falah Masjid Seribu Tiang.jpg
Informasi umum
PrenahJambi, Jambi, Indonésia
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMasjid
Yasa pratama simbulis1971
Taun rampung1980

Cathetan sikilBesut

Bacaan luwih lanjutBesut

  • Tjokrosaputro, Teddy (2011). 100 Masjid Terindah Indonésia. Jakarta: PT Andalan Media. ISBN 978-602-99731-0-5. (ing basa Indonésia)

Pranala njabaBesut