Jambi

provinsi ing Indonésia
Provinsi Jambi
Jambi symbol.jpg
Lambang Jambi
Sesanti: "Sepucuk Jambi Sembilan Lurah"
Péta Jambi ing Indonésia
Dina Dadi: 25 Juni 1958
Kutha krajan: Jambi
Gubernur: Zulkifli Nurdin
Jembar
 - Total:

53.435,72 km2
Laladan Tk. II
 - Cacah:

9 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.575.731
+/- / km²
Suku bangsa: Wong Malayu, Wong Kubu, Wong Kerinci lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan liyané
Basa: basa Indonésia, basa Malayu lan liyané
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Jambi iku ketata saking 9 kabupatèn lan 1 kutha. Kutha krajané ya iku Jambi.

Daerah Tingkat IIBesut

  1. Kabupatèn Bungo
  2. Kabupatèn Kerinci
  3. Kabupatèn Merangin
  4. Kabupatèn Muaro Jambi
  5. Kabupatèn Sarolangun
  6. Kabupatèn Tanjung Jabung Wétan
  7. Kabupatèn Tanjung Jabung Kulon
  8. Kabupatèn Tebo
  9. Kutha Jambi

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut