Kabupatèn Muaro Jambi iku kabupatèn ing Provinsi Jambi. Kabupatèn iki minangka salah siji Kabupatèn pamekaran saka Kabupatèn Batanghari miturut Undhang-undhang nomer 54 Taun 1999. Jembar wewengkon 5.246 km², kanthi administratif dumadi saka 8 Kacamatan, 129 Désa/Kalurahan, kanthi cacah sing ndunungi 294,408 jiwa.

{{{jeneng}}}
Kabupatèn Muaro Jambi
Lambang Kabupatèn Muaro Jambi
Moto: Sailun Salimbai


220px
Peta lokasi Kabupatèn Muaro Jambi di Jambi
Koordinat:
Propinsi Jambi
Pamaréntahan
Luas 5.246 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 294,408 jiwa
 - Kepadatan
Démografi
 - Kode area telepon 0741
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web www.muarojambi.go.id
Kanggo kompleks percandhian Muarajambi, pirsani Muarajambi.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Cithakan:Kabupatèn Muaro Jambi