Mata pancing

Mata pancing punika salah satunggalipun piranti ingkang dimigunakake minagka mancing iwak ingkang misuwur ugi ingkang kathah piyambak dimigunakake kanggé mancing.

Aneka rupa jinis mata kail
Aneka rupa ukuran mata pancing

Mata pancing dimigunakake kanggo piranti kanggé nempelake umpan pancing,

Mata pancing mangsa jaman watu ingkang kagawé saking bahan balung, dipunpanggihake ing Skåne, Swèdhen

Ugi pirsaniBesut