Tuduhaké menu pokok
Salah siji mesin Diesel kang digawé déning panjenengané MAN AG ing taun 1906

Mesin diesel iku sajinis mesin pambakaran jero; luwih spesifik manèh, siji mesin pemicu komprèsi, sing bahan bakaré diurupaké déning suhu dhuwur/panas gas sing dikomprèsi, lan dudu nganggo piranti liya kaya déné busi).

Mesin iki tinemu ing taun 1892 déning Rudolf Diesel, sing nampa patèn ing tanggal 23 Fèbruari 1893. Diesel péngin gawé mesin sing bisa dipigunakaké nganggo manéka warna bahan bakar kalebu awu batu bara. Dhèwèké mamèraké ing Exposition Universelle (Pameran Donya) taun 1900 kanthi nganggo lenga kacang (pirsani biodiesel). Sabanjuré didandani lan disampurnakaké déning Charles F. Kettering.

Pranala njabaBesut

RujukanBesut