Mesin espresso

Mesin espresso nggawe kopi kanthi meksa banyu bertekanan cedhak titik sing nggodhog liwat "puck" kopi lan saringan kanggo ngasilake kopi kenthel lan konsentrasi sing diarani espresso . Mesin pertama kanggo nggawe espresso dibangun lan dipatenake ing taun 1884 dening Angelo Moriondo saka Turin, Italia. Desain sing luwih apik dipatenake tanggal 28 April 1903, dening Luigi Bezzera. Pangadeg perusahaan La Pavoni tuku paten kasebut lan wiwit taun 1905 ngasilake mesin espresso kanthi komersial kanthi skala cilik ing Milan . Desain mesin macem-macem wis digawe kanggo ngasilake espresso. Sawetara mesin nuduhake sawetara elemen umum, kaya ta headhead lan portofilter. Mesin espresso uga duwe tongkat uap sing digunakake kanggo kukus lan cairan froth (kaya ta susu) kanggo ombenan kopi kaya ta cappuccino lan kafein latte .Mesin espresso bisa uga didhukung nganggo uap, piston, pump-driven, utawa pump-air . Mesin bisa uga manual utawa otomatis.

Mesin espresso konsumen sing didorong pompa
Bezzera Eagle 2 Coffee Maker, dipajang ing Central Cafe Budapest
Mesin kopi uap
Nggawe espresso kanthi portofilter "dhasar"