Masjid Trayu

(Kaelih saka Mesjid Trayu)

Masjid Trayu ya iku masjid prasaja kang ana ing Dhusun Trayu, Tirtarahayu, Galur, Kulon Praga. Masjid iki dipercaya wiwit dibangun saka taun 1700-an lan saiki kalebu dadi masjid yasan dalem Pura Pakualaman. Masjid iki wis ngalami pira-pira owahan saka kaanan kang wiwitan, lan pungkasan dipugar taun 1989 bebarengan karo Masjid Giriganda kang uga kalebu masjid Pakualaman. Sanajan wis ditembok banon, saka masjid isih asli saka kayu jati wewangun gilig, ora kaya lumrahe saka kang wujud balok.[1]

Ing sakulone masjid ana pasarean kang antarane pasarean Raden Suryengjurit (putra mantu PA I) lan RA. Resminingdyah (garwa ampeyan Paku Alam II lan nurunake Paku Alam V.[1]

RujukanBesut

  1. a b Wahyu Indro S, dkk (2015). Masjid Kagungan Dalem & Masjid Cagar Budaya Daerah Istimewa Yogyakarta. Yogyakarta: Dinas Kebudayaan Daerah Istimewa Yogyakarta. ISBN 9786022670766.