Mi Ing

Tubagus Dedi Suwandi Gumelar utawa kondhang mawa celukan Mi Ing (lair ing Leuwidamar, 27 April 1958) iku juru banyol lan pamaraga Indonésia.[1]

Miing Bagito

Dhèwèké nggawé grup banyol Bagito sing tau menangi lelumban banyol Srimulat taun 1985. Masiya mangkono, jeneng grupé tembé kondhang awit ngisi acara radhio Suara Kejayaan.[1]

Mi Ing tau dijaki nggawé sawenèh filem, kaya ta Bayar Nanging Nyicil (1988), Barang Titipan (1991), lan Tiga Dalam Satu (1992). Nanging, dhèwèké ngrasa ora suksès ing jagat filem jalaran ora bisa bébas improvisasi kaya ing jagat banyol, mula uga arang mlebu ing jagat sinétron. Acara télévisi sing nontonaké dhèwèké ya iku acara bayol, Basho.[1]

Cathetan sikilBesut

  1. a b c Suharto 1999, k. 302.

BibliografiBesut

  • Suharto, ed. (1999). Apa Siapa Orang Film Indonesia. Jakarta: Percetakan Jaya Abadi.