Mia Mottley

Mia Amor Mottley (lair 1 Oktober 1965; umur 57 taun) yaiku pulitikus lan pengacara Barbados sing saiki ngejabat minangka Mahamantri Barbados lan pimpinan Parte Buruh Barbados (BLP). Mottley menika wadon kapisan sing megang jabatan minangka mahamantri ing nagara kasebut.

Mia Mottley
2019 Mia Mottley (cropped).jpg
Mahamantri Barbados
Wiwit linggih
25 Mei 2018
RatuElizabeth II (nganti 2021)
PrésidhènSandra Mason (saka 2021)
Gubernur JéndralSandra Mason (nganti 2021)
Kang sadurungéFreundel Stuart
Pimpinan Oposisi
Linggih
26 Februari 2013 – 25 Mei 2018
MahamantriFreundel Stuart
Kang sadurungéOwen Arthur
Kang sawiséJoseph Atherley[1]
Linggih
7 Februari 2008 – 18 Oktober 2010
MahamantriDavid Thompson
Kang sadurungéDavid Thompson
Kang sawiséOwen Arthur
Anggota Parlemen
kanggo dapil Saint Michael Wetan Lor
Wiwit linggih
6 September 1994
Kang sadurungéLeroy Brathwaite
Rerincèn dhiri
Lair (1965-10-01) 1 Oktober 1965 (umur 57)
Barbados
Parté pulitikParte Buruh Barbados
PilungguhIlaro Court
AlmamaterLondon School of Economics

ReferensiBesut

  1. "Bishop Atherley now Leader of the Opposition | Barbados Advocate". www.barbadosadvocate.com (ing basa Inggris). 2 Juni 2018. Dibukak ing 9 Oktober 2018.

Pranala jabaBesut

Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Freundel Stuart
Mahamantri Barbados
2018–saiki
Isih njabat

Cithakan:Mahamantri Barbados