Midtown Tower

Midtown Tower (ミッドタウンタワー Middotaun tawā?) yaiku gedung pencakar langit serba guna ing Akasaka, Minato, Tokyo. Rampung dibangun ing taun 2007, minangka gedung paling dhuwur saka enem gedung ing kompleks Tokyo Midtown, sing dhuwure 248.1 meters (814 ft), lan minangka gedung kantor paling dhuwur ing Tokyo nganti 2014.

Midtown Tower
ミッドタウンタワー
Tokyo-Midtown-Tower-05.jpg
Midtown Tower kanthi sisih kebon ing latar ngarep
Tetélan pokok
Pernah9-7-1 Akasaka, Minato
Tokyo, Japan
Koordhinat35°39′59″N 139°43′54″E / 35.66639°N 139.73167°E / 35.66639; 139.73167Koordhinat: 35°39′59″N 139°43′54″E / 35.66639°N 139.73167°E / 35.66639; 139.73167
Diyasa kawit2004
Rampung2007
Opening31 Maret 2007
OwnerMitsui Fudosan Co., Ltd
Height
Roof248.1 meters (814 ft)
Technical details
Floor count54 dhuwur lemah
5 ngisor lemah
Floor area246,408 m2 (2,652,310 sq ft)
Rancangan lan yasan
ArsitèkSkidmore, Owings and Merrill
Structural engineerNikken Sekkei Ltd.
Main contractorTakenaka Corporation
Taisei Corporation

KonstruksiBesut

Dumunung ing tengah pembangunan Tokyo Midtown, Midtown Tower minangka sing paling dhuwur saka enem gedung sing ana ing kompleks kasebut. Ing 248.1 meters (814 ft), iki minangka bangunan paling dhuwur ing Tokyo wiwit rampung konstruksi utami ing wulan Januari 2007[1] nganti rampung Toranomon Hills ing taun 2014. Pambukaan resmi yaiku tanggal 31 Maret 2007, sanajan kantor-kantor kasebut kabuka wiwit wulan Februari.[1] Bangunan kasebut dirancang dening firma arsitektur sing berbasis ing Chicago Skidmore, Owings and Merrill karo bantuan saka Nikken Sekkei Ltd. lan dibangun dening Takenaka lan Taisei Corporation.[2]

FasilitasBesut

Minangka fasilitas panggunaan campuran, Midtown Tower lantai 54  digunakake kanthi macem-macem cara. Sawetara ruang konferensi manggoni lantai 4. Lantai 5 minangka papan Tokyo Midtown Design Hub, galeri lan papan kanggo pameran, kolaborasi lan diskusi para desainer. Tokyo Midtown Medical Center dununge ana ing lantai 6. Fasilitas medis iki minangka kolaborasi Jepang karo Universitas Johns Hopkins.[3] Ora kaya gedung pencakar langit sing padha ing wilayah kayata Roppongi Hills Mori Tower, Midtown Tower lantai 54 paling dhuwur dudu dek observasi pengunjung. Minangka gantine, lantai kasebut nduweni komponen bangunan lan fasilitas perawatan.

ReferensiBesut

  1. a b "Mid-Town Tower". Mitsui Fudosan. Dibukak ing 2008-09-23.
  2. "Tokyo Mid-town Project (tentative name)". Mitsui Fudosan Co., Ltd. 2004-05-18. Dibukak ing 2008-09-25.
  3. "Tokyo Midtown Medical Center". Tokyo Midtown. Diarsip saka sing asli ing 2008-06-07. Dibukak ing 2008-09-23.