Lactobacillus bulgaricus salah siji flora normal manungsa kang ana ing usus gedhé

Mikroflora normal manungsa ya iku istilah kang minangka nggambaraké pirang-pirang mikroorganisme kaya bakteri lan fungi kang minangka penghuni tetap saka pérangan-pérangan badan tinamtu kususe kulit, usus gedhé, lan vagina.[1] Virus lan parasit, sanajan kalebu rong golongan gedhé mikroorganisme, ora kalebu flora normal manungsa.[1]

Flora normal ing kulitBesut

Mikroorganisme kang dominan ya iku Staphylococcus epidermidis kang asipat nonpatogen ing kulit nanging bisa nimbulake lelara nalika ngancik panggonan-panggonan tinamtu kaya katup jantung gaweyan lan sendi prostetik (sendi gaweyan).[1] Bakteri iki luwih kerep tinemu ing kulit dibandingake karo kerabate kang asipat patogen ya iku Staphylococcus aureus.[1] Sacara sekabehane sakiwa-tengené 103-104 mikroorganisme/cm2 kang akèh-akèhé ana ing stratum (lapisan) korneum.[1]

 
Staphylococcus epidermidis dideleng nganggo mikroskop elektron
 
Struktur kulit

Bakteri gram-négatif kaya ta Escherichia coli kang habitate ana ing usus manungsa, uga bisa ana ing kulit manungsa amarga anané kontaminasi rusuhane manungsa.[2]

Uga delengenBesut

Mikroorganisme

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e Levinson W. 2008. Review of Medical Microbiology and Immunology, Tenth edition. New York: McGrawHill
  2. (en)Madigan MT, Martinko JM, Brock TD. 2006. Brock Biology of Microorganisms. 11th Ed. New Jersey: Pearson Prentice Hall. Hal: 703. ISBN 0-13-196893-9