Tuduhaké menu pokok
Papaning vagina ing rangkéyan sistem réproduksi wanita.

Pawadonan (Basa Jawa Krama: pawèstrèn, Basa Jawa Krama Inggil: Badhong, basa Inggris: vagina (saka basa Latin kang nduwé makna literal "pelindhung" utawa "selongsong") utawa tempik utawa bawok utawa Turuk utawa puki[1] ya iku saluran wangun tabung kang nggandhèngaké uterus nuju pérangan njaban awak ing mamalia lan marsupilia wadon, utawa nuju kloaka ing manuk wadon, monotrem, lan sapérangan jinis reptil. Gegremet lan sapérangan jinis invertebrata uga duwé vagina, kang wujud pérangan akir saka oviduct.

Cathetan sikilBesut

  1. Ing Malaysia asring karan kanthi istilah faraj pula

Pranala njabaBesut

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.